Elérhetőségek:
06-20/359-13-31
ring.istvan66@gmail.com

veterán


PaRiPa képtárak:

- 2007
- 2008
- 2009
- Öreg vasakkal a Vasemberekért


A PaRiPa története


Mint az „Öreg Motoros” menüpontban olvasható, családunk mindhárom tagja szerelmese Pannonia motorkerékpároknak. A közös hobbiból adódóan teljesen természetes, hogy lehetőségeinkhez képest szabadidőnket is együtt töltjük el. Hűséges veterán gépeinkkel bejártuk az egész országot, sok rendezvényen megfordultunk már. Beszélhetünk akár egy veteránjármű börzéről, egynapos veterántalálkozóról, veteránjármű kiállításról, többnapos találkozóról, versenyről, stb., ha módunkban áll, részt veszünk a rendezvényen. Az évek során családunk több veterán klubnak is tagja lett.

Aki rendszeresen megjelenik a különféle veterános megmozdulásokon az tudhatja, hogy nincs két egyforma rendezvény. Más a helyszín, más a társaság és ami nagyon fontos, mások a lehetőségek. A rendezvény milyenségét nagymértékben befolyásolja a környezet és az adott helyszín szolgáltatásai.

Bátran kijelenthetjük, hogy minden rendezvényen, eseményen lehet tanulni valamit. Sokszor a szervezők hibáiból, de a legtöbb esetben jó ötleteikből.

2005-ben (egy azóta már megszűnt veterán klub tagjaként) mi is úgy döntöttünk, szervezünk egy Veterános Családi Hétvégét. Mivel az ötlet a klub tagságától származott, természetesen az egész esemény megrendezése a klub neve alatt történt. Helyszínéül egy Balaton parti kempinget választottunk, ami megítélésünk szerint megfelelt az elvárásoknak. Nem is okozott csalódást, jól sikerült a hétvége.

A sikeren felbuzdulva természetesen 2006-ban is ugyanott megrendeztük a már említett programot. Sajnos - ahogy az lenni szokott - a klub tagsága (és főként a vezetősége) azon kívül, hogy „Csináljuk meg!” tevőlegesen nem igazán vett részt sem a szervezésben sem a lebonyolításban. No sebaj, másodszor is jól sikerült a rendezvény, ami ismételten köszönhető volt a nem a klubba tartozó jó barátaink segítségének is.

2007-ben feltettük magunknak a kérdést: Miért nem a saját nevünkben rendezzük meg a családi hétvégét, ha úgyis mindent mi csinálunk? Úgy döntöttünk tehát, hogy a 2007-es Veterános Családi Hétvégét a saját nevünkkel fémjelezzük, és saját magunk által megszabott szabályok szerint rendezzük meg. Ekkor találtuk ki a PaRiPa mozaikszót, mely a Pannoniás Ring család Paks elnevezés megfelelője.


Pannoniás Ring család Paks
Pannoniás Ring család Paks

A „PaRiPa és Barátaik veterános családi hétvége” eddig 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben került megrendezésre Pakson. A rendezvények zártkörűek voltak, csak a meghívottak vehettek részt rajtuk. Mivel ismeretségi körünk szerteágazó, nem csak a Pannoniások között találtunk barátokra. Ezért - mint a fotókon is látható - rendezvényeinken nem csak Pannoniások, hanem más veterán motor és autó márkák szerelmesei is részt vettek.

képek a 2007-es „PaRiPa és Barátaik veterános családi hétvége” rendezvényről
képek a 2008-es „PaRiPa és Barátaik veterános családi hétvége” rendezvényről
képek a 2009-es „PaRiPa és Barátaik veterános családi hétvége” rendezvényről

Veteránjármű kiállítás szervezése is köthető a nevünkhöz, hiszen 2009. június 28-án 8 órától Bonyhádon az Impulzív Dupla Ironman Világkupa Futam záró napján Öreg vasakkal a Vasemberekért elnevezéssel szerveztünk veteránjármű kiállítást.

Másik szívügyünk a Motorkuli, melyről bővebben a „Motorkuli regisztráció” fülre kattintva lehet olvasni.

Természetesen több veteránjármű rendezvényről is található fotó a képtáramban.


Ajánlott oldalak