Elérhetőségek:
06-20/359-13-31
ring.istvan66@gmail.comKártyanaptár-gyűjtő


Fém naptár, zománcozott kivitelben
Fém naptár, zománcozott kivitelben

1997-ben kislányom birtokába került néhány kártyanaptár. Nagyon megtetszettek neki a színes, mutatós kártyák. Természetesen a család és a barátok látva a lelkesedést, összeszedték fellelhető példányaikat, és a „gyűjtő” rendelkezésére bocsátották.

Ekkor már szülői segítségre is szüksége volt gyermekemnek. Együtt rendszereztük, pakolgattuk a naptárakat. Ebben az időszakban feleségem és én is megfertőződtünk így az egész család kártyanaptár-gyűjtő lett.

Lelkesen gyűjtögettünk, felkutattunk régi és mai kártyanaptárakat. Több gyűjtővel is kapcsolatba kerültünk. Számomra is meglepetést okozott, hogy komoly létszámot képvisel országunkban a kártyanaptár-gyűjtők tábora.


A kollekció legrégebbi példányát 1943-ban nyomtatták
A kollekció legrégebbi példányát 1943-ban nyomtatták
Színészek sorozat, 1975
Színészek sorozat, 1975


Családom minden tagja hódol a kártyanaptár-gyűjtő szenvedélynek. Amikor egy-egy naptárnak keresünk új helyet a gyűjteményben, valóságos időutazást teszünk, hiszen a reklámok világából betekintést nyerhetünk a múlt történelmébe. Együtt rendszerezzük, válogatjuk a naptárakat. A gyűjteményt fényképalbumokban lefűzve tároljuk, évenkénti rendszerezésben.

Lelkesedésünk töretlen, továbbra is keresünk kártyanaptárakat minden alakban, méretben, évjáratban…

Gyűjteményünk 2017. április elsején 28826 fajta kártyanaptárból állt, ezen felül még 137000 db várt rendezésre.


Kártyanaptár-készítők:

Bognár stúdió